Primele expozitii

Prima expozitie am reusit sa o realizez cu mare efort in clasa a zecea – 1988, pe holul Sala Plastica a Liceul de Arta “Octav Bancila” din Iasi.

1988

Lucrarile in numar de aproximativ 20 erau pictate in ulei pe carton dimensiuni si erau compozitii realizate vizibil sub influenta picturii impresioniste ca si factura, pensulatie, cromatica, in timp ce temele erau de inspiratie scoala ieseana (traditii si obiceiuri, mituri).

1996

A doua expozitie personala am reusit sa o realizez 8 ani mai tarziu, dar intre timp am participat la numeroase expozitii de grup in Iasi si in tara.

La Centrul Cultural Francez (C.C.F.) am expus lucrari din ciclul “Geneza” realizate in tehnici mixte, acryl, tempera, ulei pe diverse suporturi lemn, panza, carton, cu toate astea a fost o expozitie unitara in urma careia au aparut cateva articole consistente in presa locala, unul din ele fiind semnat chiar de cel care a si vernisat expozitia Radu Negru.

In fotografia facuta la vernisajul celei de-a doua expozitii personale din ultimul an de facultate in 1996 de la Centrul Cultural Francez din Iasi, sunt alaturi de prietenii colegi de facultate.

Artist - atelier Felix Aftene

De la stanga la dreapta: Gabi Prodan, Yorgos Karabas, Florin Ungureanu, Adi Branzei, Raul Galusca, Felix Aftene, Cristi Ungureanu, Gabriela Cioltan, Bogdan Teodorescu, Matei Bejenaru, D.N.Zaharia, Laurentiu Irimia, Toni Aftene.

1998

Urmatoarea expozitie personala am facut-o in 1998 la galeria “Cupola” mult ravnita sala a Uniunii Artistilor Plastici din Iasi.

Deja absolvisem cele sase luni de armata si aveam aproape doi ani de zile de lucru ca si artist liber profesionist, era timpul sa depun ouale. Lucrarile expuse au fost cele din ciclul “Semne”.

Artist - atelier Felix AfteneDeschiderea trebuia sa fie un scandalo-spectacol, asa incat timp de mai bine de trei ore cat a durat vernisajul am pozat neclintit in Gioconda, criticul de arta D.N.Zaharia facand prezentarea expozitiei destul de stanjenit cred de cabotinismul gestului meu.

Imaginea de mai sus a fost surprinsa la repetitia din ziua precedenta vernisajului de catre fotograful Ion Agapi.

Instalatia de pe geamul galeriei unde am lipit aproximativ o mie de desene a fost spectaculoasa, desenele fiind realizate pe o hartie subtire, puteau fi vazute atat din galerie cat si din strada.

Artist - atelier Felix Aftene

1999

Urmatoarea expozitie personala a fost in 1999 la Directia Generala a Finantelor Publice din Iasi, ea fiind vernisata odata cu lucrarea murala “Babilon”.

2000

Dupa expozitia facuta in 2000 de la galeria “Cupola” din imaginea de mai jos, am inceput sa imi focalizez atentia mai mult pe expozitiile din strainatate, astfel in urmatorii ani am expus de mai multe ori la: Venetia, Paris, Viena, Budapesta, Baden, atat in centre culturale cat si in galerii particulare.

Artist - atelier Felix Aftene

March 31, 2010 at 10:10 pm by Felix Aftene
Category: Uncategorized

No Comments - “Primele expozitii”

No Comments allowed